Publicerad den

Vi söker säsongspersonal!

Vi söker nu säsongspersonal till sommaren och hösten! Spännande och utvecklande uppgifter på antingen grovfoderlab (sommaren) eller spannmålslab (hösten). Mer information om både rollerna hittar du nedanför.

IMG_4344

Laboratoriebiträde | Grovfoderlab

Period 

Under perioden 2024-06-10 till ca 2024-09-27 söker Optilab en medarbetare till grovfoderavdelningen.

Arbetsuppgifter

Arbetet innefattar kundkontakter via telefon, prov och analysregistrering, provberedning, torrsubstans, NIR-analyser som ex protein, energi, socker, fiber, aska mm. Beroende på arbetsbelastning kan även arbete på de övriga avdelningarna förekomma.

Erfarenhet

Vi söker dig som har erfarenhet från hästskötsel och/eller grundläggande lantbruk eller laboratorieutbildning. Även erfarenhet från annat laboratoriearbete är meriterande. Personen skall ha möjlighet att jobba hela perioden.

Intresserad?

Din ansökan vill vi ha senast den 31 maj till Theresa Viebke på therese.viebke@svenskaoptilab.se eller 0510-54 53 94

IMG_4423

Laboratoriebiträde | Spannmålslab

Spannmålslab

Inför årets spannmålssäsong söker vi extrapersonal till Optilab (en del av Svenska Foder-koncernen) i Lidköping. Vi behöver förstärka personalstyrkan med ca 14 personer under skördesäsongen. Bli en i vårt gäng under några intensiva veckor!

Period 

Gäller ca v. 32 – 38. Lön enligt avtal. Arbetet sker i tvåskift, och även lördag eller söndag, varje vecka.

Arbetsuppgifter

Arbetet omfattar betalningsgrundande analyser av spannmål, trindsäd och oljeväxter. Arbetsuppgifterna innebär att du står och går större delen av arbetsdagen.

Erfarenhet

Du behöver ingen tidigare erfarenhet av laboratoriearbete.

Intresserad?

Din ansökan vill vi ha senast den 31 maj via brev eller e-post till Helena Lundgren, Optilab, Box 673, 531 16 Lidköping eller till helena.lundgren@svenskaoptilab.se.

Om oss

Vi är ett laboratorium för lantbruksbranschen och är belägna i Lidköping. Optilab är en del av Svenska Foder som ingår i DLG-koncernen. Det innebär att vi har ett stort kontaktnät och en stabil grund. 

Vi har över 30 års erfarenhet av analyser av foderprodukter, grovfoder och spannmål, såväl kemiska som bakteriologiska. Vi utför ca 70 olika kemiska och mikrobiologiska analyser på prover från foderfabriker, råvaruinköp, spannmålsavdelningar och privatpersoner.

Bli en del av oss!